هر آنچه درباره جراحی بینی گوشتی باید دانست؟!
اکثر افراد فکر میکنند که وقتی حرف از بینی گوشتی میشود در واقع در مورد بینیهایی صحبت میکنیم که گوشت زیاد یا عضلهی بیش از اندازه دارند. اما واقعیت این است که بینی های گوشتی دارای ویژگیهای زیر هستند.
- ضخیم بودن پوست بینی و چرب بودن آن
- پهن بودن نوک بینی
- ضعف در قسمت غضروفهای بینی
- بیش از اندازه بود ارتفاع پرههای بینی
- بیش از اندازه بودن ضخامت پرههای بینی
به طور کلی هر یک از موارد بالا سبب خواهد شد که بینی پهن و بزرگتر از حد معمول نشان داده شود. ناگفته نماند که همهی افرادی که بینی پهن دارند، لزوماً در گروه بینیهای گوشتی قرار نمیگیرند. اما تصور اکثر مردم از برگشت بینی گوشتی بعد از عمل کاملاً نادرست است. هر چند به این دلیل که احتمال دارد، بعد از گذشت چند ماه از جراحی بینی گوشتی، قسمتی از غضروف بینی به سمت پایین تغییر شکل دهد، متخصص جراحی در حین عمل، برای تقویت بافت و فرم بینی، قسمتی از غضروف بینی یا حتی غضروف قسمتی از گوش را به قسمت پایینی بینی پیوند میزند تا در آینده مشکل افتادگی سر بینی اتفاق نیوفتد.
انواع بینیهای گوشتی
بینیهای گوشتی به دو دسته تقسیم میشوند: دسته اول مربوط به بینیهایی است که در پوست بینیشان غدد سباسه بیشتر دیده میشود ( تولید چربی زیادی شکل میگیرد ). دستهی دیگر بینیهایی هستند که حجم بافت زیر پوستشان بیش از اندازه است. لازم به ذکر است که بینیهایی که در دسته اول قرار دارند، در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی درمانپذیرتر شده اند، اما دسته دوم که ضخامت پوست بیشتری دارند که این ضخامت به دلیل غدههای چربی نیست، هنوز به طور کامل قابل بازسازی و درمان نمیباشند.
سن مناسب برای جراحی بینی گوشتی چقدر است؟
از لحاظ پزشکی، زمانی باید برای جراحی بینی گوشتی اقدام شود که رشد استخوانها و غضروفهای بینی پایان پذیرفته شده باشد. در واقع دختران بعد از 14 سالگی و پسران بعد از 16 سالگی کاملاً آزادانه میتوانند برای جراحی بینی تصمیمگیری کنند. لازم به ذکر است که در این میان استثناهایی نیز وجود دارد که مربوط به بیماریهای مادرزادی و یا انحرافات مختلف بینی خواهد شد که در این صورت چارهای جز جراحی وجود نخواهد داشت.
زیباسازی بینیهای گوشتی به چه طریقی انجام میشود؟
هر چه پوست بینیهای گوشتی نازکتر شود، بینی به زیبایی نزدیکتر خواهد شد. اما مشکلی که در این میان سد راه متخصصان است، این خواهد بود که نمیتوان لایه های مختلف پوست را جهت نازکسازی دستکاری کرد، چرا که پوست صورت و یا به صورت کلی پوست بدن بسیار حساس میباشد و در صورتی که پزشک معالج نتواند به خوبی از پس کار بربیاید، جای جبرانی برای ترمیم پوست نخواهد ماند، تنها روشی که میتوان بینی گوشتی را نازکتر کرد، حذف چربی های یکی از لایه های پوستی بینی است که باید با دقت خوبی انجام پذیرد. در نهایت باید عنوان کنیم که بهترین راه برای جراحی بینی گوشتی تقویت استحکام اسکلت بینی میباشد.
چه محدودیتهایی برای عمل بینی گوشتی وجود دارد؟
- به طور معمول بعد از عمل بعضی بینیهای گوشتی، احتمال وجود تورم در قسمت جراحی شده تا دو سال بعد از عمل وجود دارد.
- امکان تغییر اندازهی بینیهای گوشتی به آن صورت وجود ندارد.
- به افرادی که بینی گوشتی دارند، توصیه شده است که بیشتر در فکر اصلاح مشکلات بینی خود باشند.
- همانطور که عنوان شد، برگشت بینی گوشتی بعد از جراحی وجود ندارد و پزشکان با تقویت ساختار بینی از این مشکل جلوگیری کردهاند.
جراحی بینیهای گوشتی چگونه است؟
در جراحیهای بینی گوشتی، سعی بر این خواهد بود که به آن صورت غضروفها برداشته نشوند. برداشتن غضروف بینی در مواردی مثل وجود قوز در بینی بیشتر متحمل خواهد بود. همچنین پزشکان از نازک کردن پوست بینیهای گوشتی خودداری خواهند کرد، چرا که احتمال ایجاد آسیب مادام العمر وجود دارد. با توجه به اینکه در بینیهای گوشتی باید نیمه تحتانی آن شکل بگیرد تا عمل بینی موفقیت آمیز باشد، لذا پزشکان برای رسیدن به این هدف، غضروف بینی را با بهرهگیری از غضروف تیغه میانی بیمار تقویت خواهند کرد. در این صورت بینی گوشتی شخص، باریک و زیباتر خواهد شد.
آیا عمل بینی گوشتی با لیزر واقعیت دارد؟
احتمال زیاد شما هم در جاهای مختلف، تبلیغاتهایی مبنی بر جراحی بینی گوشتی یا چربی سوزی بینی گوشتی دیده یا شنیدهاید که باید عرض کنیم که همه این موارد فقط و فقط جنبه تبلیغاتی دارد. عمل بینی با لیزر نیز شدنی نیست چرا که علم آنقدر در این خصوص پیشرفت نکرده است که پزشکان بتوانند با لیزر به عمل جراحی بینی بپردازند. تنها مورد استفاده از لیزر در جراحی بینی رفع جای اسکارهای ناشی از عمل جراحی خواهد بود.
هزینه عمل بینی گوشتی چقدر است؟
انجام عمل زیباسازی بینی گوشتی به این دلیل که نسبت به عمل زیبایی بینی استخوانی از زحمت زیادتری برخوردار است و همچنین به دلیل آنکه ظرافتهای خاص خودش را در حین عمل میطلبد، پرهزینهتر خواهد بود. ضمناً باید در نظر داشت که نوع گوشتی بودن بینی و همچنین نوع جراحی آن نیز میتواند در قیمتگذاری جراحی تأثیرگذار باشد.
از موارد دیگری که در هزینه جراحی بینی گوشتی موثر است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجربه و مهارت متخصص
- میزان ایرادات بینی
- هزینههای اتاق عمل
- هزینههای بیمارستان
- دستمزد تیم بیهوشی
- هزینههای آزمایشات مربوطه قبل از عمل
مراقبتهای قبل از عمل بینی گوشتی
- استفاده نکردن از داروهای ضد التهابی و همچنین آسپرین
- پرهیز از استعمال دخانیات حداقل 1 هفته مانده تا عمل
- استفاده نکردن از لوازم آرایش
- پرهیز از نوشیدن و خوردن 8 ساعت قبل از عمل
مراقبتهای بعد از عمل بینی گوشتی
- مصرف مایعات تا 3 روز بعد از عمل جراحی
- استفاده از کمپرس یخ جهت کم کردن تورم
- کنترل و مدیریت خندیدن تا 2 هفته بعد از عمل
- خوابیدن به پشت تا 1 ماه بعد از عمل
- اجازه استفاده از انواع عینک بعد از گذشت 2 ماه از عمل
- تا جایی که امکان دارد از عطسه جلوگیری شود
- استفاده از پمادهای مخصوص برای بهتر شدن بخیه و جای آن
- قرار نگرفتن در معرض نور خورشید و البته گرما
- پرهیز از خوردن غذاهایی که نیاز به جویدن دارد (حداقل تا 1 ماه اول )